En de kerstman komt met een geweldig luisterboek dit jaar

Ooit gedacht iemand een luisterboek te geven met kerst? Een origineel en feestelijk cadeau!

Wanordelijkheden en andere verhalen van Mary Dorna!

De Nederlandse schrijfster Mary Dorna (1891-1971) leidde een onafhankelijk en zeer tot de verbeelding sprekend leven. Dit leven is veelal het onderwerp voor de prachtige korte verhalen en humoristische schetsen die Mary Dorna schreef. Actrice en cabaretière Hetty Blok – groot bewonderaar van de schrijfster- stelde met veel zorg een bloemlezing samen uit haar verhalenbundels. Met hoorbaar plezier leest Hetty Blok de 14 verhalen op dit luisterboek voor.

Mary Dorna schreef voornamelijk korte verhalen en journalistiek werk voor kranten en tijdschriften waaronder Het Parool, Het Volk, NRC, Tirade etc. Ze wordt gezien als degene die het cursiefje tot literair genre heeft gemaakt. Ze leidde een roerig leven in de Amsterdamse kunstkringen van de jaren ’20 en ’30. Tussen 1933 en 1970 verschenen acht bundels met korte verhalen van haar hand, waarvan op dit luisterboek 14 verhalen te horen zijn.
Hetty Blok (88) is cabaretière, actrice en zangeres. Ze stelde het luisterboek samen, leest de verhalen voor en verzorgd het luisterboek van een mooie inleiding. Bij het grote publiek werd Hetty Blok vooral bekend als zuster Klivia in Annie M.G. Schmidts Ja zuster, nee zuster.
Simon Carmiggelt zei over Mary Dorna’s werk :
‘Dit werk is niet gedateerd en zal het ook nooit zijn, omdat het geen toontje aanslaat, dat meestal snel verbleekt, maar warmbloedig leeft uit een rijke, hoogst persoonlijke stijl en een volstrekt zuivere emotionaliteit die een zelden voorkomende modus vivendi heeft gevonden met de glimlach.’

Luisterduur circa 4 uur

Prijs € 16,95

ISBN 9789047605713

Lees ook:Hetty Blok op 92-jarige leeftijd overleden
Lees ook:“Doe wat je ‘t liefste doet”, Hetty Blok 90 jaar
Lees ook:Première Ja Zuster, Nee Zuster een succes!
Lees ook:Nieuwe tv-serie ‘Ja zuster, nee zuster’
Lees ook:Sentiment op de planken: Zuster Cliva terug van weggeweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>