Kankerverwekkende stoffen ga je te lijf met “Brocco shoots”

“Brocco shoots” is de naam van een soort supervoedsel. Waarom supervoedsel? Omdat het zou helpen kanker te verslaan door alle vitamines en antioxidanten die het bevat. Een pakje ‘brocco shoots’ bestaat uit de unieke combinatie van scheuten van broccoli, alfalfa, klaver en radijzen. Het resultaat is een pittige en krokante mix boordenvol voedingsstoffen en antioxidanten, zoals sulforafaan wat het lichaam ontdoet van kankerverwekkende stoffen. Lekker en gezond, dat moeten we hebben!

Ook pakt het hoge bloeddruk, beroertes, hart- en vaatziekten en maagzweren aan. Deze shoots bevatten 50 keer meer sulforafaan dan ‘volgroeide’ broccoli ooit kan bevatten.

De alfalfa-scheuten voorkomen infecties en beschermen tegen kanker. Ze bevatten ook saponine, wat de slechte cholesterol verlaagt en het immuunsysteem versterkt.

De Brocco shoots bestaan al een paar jaar, maar het duurde even voor ze de weg naar het grote publiek vonden. De Britse firma ‘Good 4 you’ won met het concept de Irish Food Writers Guild Award in 2007, en in 2008 wonnen ze nog eens de Best Taste Award. Ondertussen bestaan er ook alfalfa shoots, lentil & bean shoots, mixed shoots en sunflower shoots. Recepten over hoe de scheutjes te verwerken vind je hier.

Bron: Goed Gevoel

Lees ook:BBQen is zo slecht nog niet!
Lees ook:Artrose? Broccoli eten!
Lees ook:Gezond festival in Zutphen: het chocolade-festival
Lees ook:Broccoli kan kanker bij rokers voorkomen
Lees ook:Dadel als preventief medicijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kankerverwekkende stoffen ga je te lijf met “Brocco shoots”

  1. e gerritsen

    waar kun je dit kopen, leuk artikel maar het belangrijkste wordt vergeten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>