Helft van de Nederlanders onderneemt geen extra actie in de winter om fit te blijven

image002De winter is weer aangebroken – de periode dat Nederlanders zich het minst fit voelen. Uit onderzoek in opdracht van het Florida Department of Citrus (FDOC) blijkt dat het energieniveau van de helft van de Nederlanders in de winter het dieptepunt bereikt. Ook geeft een op de drie Nederlanders aan tijdens de winter het vaakst ziek te zijn. De winter is dus bij uitstek de periode om meer moeite te doen om gezond te blijven. Uit het onderzoek blijkt echter dat de helft van de Nederlanders in de winter geen extra actie onderneemt om fit en gezond te blijven. En dat is zonde, want juist in de winter is het heel gemakkelijk om op een snelle en lekkere manier aan je vitaminebehoefte te komen.

De gouden tip om in de wintermaanden fit te blijven: superfruit Florida Grapefruit, welke uitsluitend van november tot maart in Nederland verkrijgbaar is waarvan het piekseizoen met betrekking tot smaak in januari begint, en maar liefst 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C bevat.
 

Zonnig superfruit in de winter
Bijna een op de drie Nederlanders heeft in de winter moeite om fruit te vinden dat veel vitamines bevat. In de winter eten we vooral bananen (43%), mandarijnen (41%) en appels (35%), maar de grapefruit uit Florida is onbekend bij Nederlanders: slechts 8% van de Nederlanders heeft wel eens een Florida Grapefruit gegeten, 75% heeft nog nooit gehoord van Florida Grapefruit. In vergelijking: bananen, mandarijnen en appels bevatten respectievelijk 33%, 20% en 23% van de ADH vitamine C. Een halve Florida Grapefruit bevat maar liefst 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C, waardoor dit winterse fruit perfect is om de gezondheid en vitaliteit te verhogen.

Tessa van der Steen, ambassadeur van Florida Grapefruit en onder andere bekend van televisieprogramma ‘Obese’ en als health coach van vele Nederlandse sterren: “De hoogste tijd om deze superfruit te ontdekken! Florida Grapefruit geeft je echt een energieboost en zorgt ervoor dat je je tijdens de wintermaanden lekker fit blijft voelen. En als je dacht dat grapefruits bitter zijn? Florida Grapefruit is juist zoet en sappig.”

Lees ook:Gele kiwi beste bron van vitamine C
Lees ook:Mandarijnen zijn oh zo gezond!
Lees ook:De voordelen van grapefruit
Lees ook:Eieren zorgen voor sterke spieren
Lees ook:Eieren zijn “superfood”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>