“De smaak van vroeger”, vergeten groenten

Pastinaak, schorseneren, aardpeer en meiraapjes. Ik denk dat de jeugd er nog nooit van gehoord heeft. Die zijn meer bekend met paprika, prei, taugé en broccoli. Lekker makkelijk door een pasta gerecht. Want zo werkt het, haast is geboden in de hedendaagse keuken.

Deze zogeheten 'vergeten groenten' liggen binnenkort weer in het reguliere groenteschap van de supermarkten.

Zondag werd "Het Feest der Vergeten Groenten"  gehouden op de Historische Groentehof. Circa 30 koks hebben zich uitgeleefd op een 14-gangen bacchanaal met enkel vergeten groentes. De inzet is de variatie aan authentieke smaken. Het diner-marchant is een culinair avontuur, waarbij de bezoekers het spectrum der smaken in de volste breedte benutten.

Het doel is historische groenten weer terug te brengen op de eettafels en in onze moestuinen. Want wees eerlijk: wanneer at jij voor het laatst luie wijvenbonen, meloenkomkommer, witte wortelen of kardoen?

Lees ook:Wortels, we vinden ze lekker maar weten er weinig van
Lees ook:Onzin of innovatie: nieuwe groenten en fruit
Lees ook:Vesting Bourtange: een dagje weg vol geschiedenis!
Lees ook:Vier de Week van de Smaak dit jaar in Smaakstad Leeuwarden
Lees ook:Zijn verse groenten wel zo gezond als we denken?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>