Zijn verse groenten wel zo gezond als we denken?

Lekker nieuws voor de groentewinkels en vers-afdelingen van de supermarkten: ingevroren groenten kunnen voedzamer zijn dan ‘verse’ supermarktgroenten, zo blijkt uit een recente Britse studie. Verse groenten verliezen tot 45 procent van hun voedingsstoffen als ze niet tijdig de tafel bereiken. Stop je diepvriezer maar vol!De tijd dat verse groenten in de opslagruimte, het transport en in de winkel liggen, kan tot meer dan twee weken oplopen. Zo verliezen groene bonen bijvoorbeeld bijna de helft van alle voedingsstoffen in de 11 tot 15 dagen dat ze elders dan op het bord liggen. Brocolli en bloemkool zouden 25 procent verlies maken, tuinerwten tot 15 procent en wortelen tot 10 procent. De diepgevroren varianten daarentegen behouden een veel hoger niveau van vitamines en voedingsstoffen.

En wij maar denken dat verse groenten verkocht in de supermarkt minder dan vier dagen oud is. In werkelijkheid liggen ze al vaak negen dagen elders voor ze in de winkel aankomen.

Bron: HLN

Lees ook:Wortels, we vinden ze lekker maar weten er weinig van
Lees ook:Groene thee, verse groente en donker brood zijn niet per sé gezonder
Lees ook:“De smaak van vroeger”, vergeten groenten
Lees ook:Mannen meer gehecht aan haar dan aan potentie
Lees ook:We eten het liefst groenten van het seizoen – wel zo goedkoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>