Sla in zakjes bevatten massa’s bacteriën

Een recent Amerikaans onderzoek bewijst dat voorgewassen en verpakte sla in de supermarkt heel wat bacteriën bevatten.

Een consumentenorgansatie onderzocht 208 voorverpakte zakjes sla van 16 verschillende merken. De sla werd zowel in zakjes als plastic bakjes verkocht. 39 procent van de stalen bevatten meer dan 10.000 bacteriën, die onder meer darmontstekingen kunnen veroorzaken.

-Zes dagen voor de vervaldatum werden minder bacteriën gevonden dan vijf dagen voor de houdbaarheidsdatum.
-Sla-mengelingen met spinazie bleken hogere bacteriewaarden te hebben dan die zonder spinazie.
-De verpakking speelt geen rol. Zowel de zakjes als de plastic bakjes bleken even veel aangetast. Ook bio-voedsel bleef niet gespaard.
-Zowel de grote, nationale als de kleinere regionale merken hadden minstens 1 op 4 aangetaste stalen.

Tip: let op de uiterste houdbaarheidsdatum bij aankoop, zeker als je van plan bent de sla niet meteen te verbruiken. Of kijk achterin het rek. Daar liggen vaak de meeste verse producten die meteen enkele dagen langer houdbaar zijn. En toch de voorgewassen sla even grondig afgespoelen en wassen.

Bron: HLN

Lees ook:Sla niet langer dan twee dagen na aankoop bewaren
Lees ook:‘Geraspte kaas bij de supermarkt is vaak niet vers’
Lees ook:In je navel huizen heel wat bacteriën!
Lees ook:Bacteriën zijn niet te vermijden!
Lees ook:Vrouwenhanden zitten vol bacteriën

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>