Een heerlijk hartig gerecht met een zoete nasmaak deze zomerse ovenschotel. En dan moet het nog zomer worden….Men neme:
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
2 rode puntpaprika’s
2 courgettes
1 bakje cherrytomaatjes
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm
naar smaak zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
2. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
3. Verdeel de groenten over een lage wijde ovenschaal en meng de olijfolie, de knoflook en de tijm er doorheen. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
4. Rooster de groenten 30 minuten in de oven tot er hier en daar wat kleine zwarte plekje verschijnen.
Voedingswaarde per persoon: 113 kcal
TIP: Voeg ook wat andere groenten of kruiden toe, je kunt met dit gerecht goed variëren.
Maar pas wel op: gebruik niet teveel olie, want courgettes houden daar enorm van, ze slorpen het goedje op als een spons. De courgette is een van de verse groenten met het grootste gehalte aan mineralen. Ze leent zich uitstekend om de voedingswaarde van een gerecht te verhogen, omdat ze mineralen aanvoert zonder de calorieënteller de hoogte te doen in schieten. Zoals de meeste groenten zijn ze rijk aan kalium en arm aan natrium. Door die eigenschappen hebben ze een bloeddrukverlagend effect.
Lees ook:Geroosterde wijting met knoflooksaus )recept)
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille (recept)
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille (recept)
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)