Basisrecept mosselen

De feestelijke “jumbo” mosselen al geproefd? Ze zijn héérlijk, een aanrader! Mosselen kunnen op veel manieren bereid worden. Al is de klassieke wijze van klaarmaken met witte wijn, prei, ui, wortel en selderij natuurlijk het bekendst….Ingrediënten

4 kilo mosselen
2 uien
2 preien
1 winterwortel
peper uit de molen
een paar takjes selderij
1 dl droge witte wijn

Bereiding

Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ongeveer 8 minuten open staan. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.

Lees ook:Mosselen zijn ongewoon klein dit jaar
Lees ook:Mosselen maar dan heel anders
Lees ook:Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum (recept)
Lees ook:Oosterse mosselen uit de wok (recept)
Lees ook:Bretonse mosselen met knoflook en spek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>