Vijftigers willen genieten van het leven

De hedendaagse 50-plusser heeft meer te besteden dan tien jaar geleden. Aan vakanties, computers, medicijnen, voeding en mobiele telefoons zijn we in die periode meer gaan uitgeven. Aan vakanties zouden we liever nog meer uitgeven. Dit blijkt uit onderzoek van Route 50Plus naar de rol van financiën in het leven van de 50-plusser.

Andere dingen waaraan we eigenlijk meer zouden willen uitgeven zijn kleding en theaterbezoek. Over het toekomstige budget voor basisbehoeften en de leuke dingen van het leven zijn we optimistisch. Wel is er een vaag gevoel van onzekerheid, maar dat heeft weinig invloed op het financiële humeur.

Ondanks het optimisme leven we over de gehele linie wel zuiniger dan tien jaar geleden. De kredietcrisis wordt hiervoor opvallend genoeg niet als een belangrijke reden genoemd. Vaker genoemde motieven om het rustiger aan te doen zijn de pensionering en het gevoel dat alles duurder wordt.

Lees ook:Helft Nederlanders maakt financiële voornemens aan begin van het jaar
Lees ook:Ook 50plussers houden de hand op de knip!
Lees ook:Allegoeds zet zich tijdens vakanties ook in voor mantelzorgers
Lees ook:Vrouwen en geld
Lees ook:Helaas… we zijn geen 30 meer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>