Filmacteur Tony Curtis overleden

Hollywoodlegende Tony Curtis is gisteren op 85-jarige leeftijd in zijn woning in Nevada aan een hartaanval overleden.

Curtis speelde  in de Hollywoodklassieker Some Like it Hot met Marylin Monroe en Jack Lemmon. De mannen verkleedden zich daarin als vrouwen om aan de maffia te ontkomen. In 1959 werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in The Defiant Ones, waarin hij speelde met Sidney Poitier.Tony Curtis werd geboren als Bernard Schwartz werd op 3 juni 1925 geboren in de New Yorkse wijk Brooklyn, als zoon van een arm Hongaars immigrantenechtpaar. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak stopte hij met school om bij de marine op een onderzeeër aan de slag te gaan. Na de oorlog meldde hij zich in Hollywood, waar hij bij de film wilde. Uiteindelijk groeide hij uit tot een van de meest succesvolle acteurs uit de jaren vijftig en een van Hollywoods drukste playboys in die periode.

In de jaren 70 verwierf hij vooral in Europa populariteit met zijn rol in de serie De Versierders (The Persuaders). Zijn tot nu toe laatste werk was een rol in de film David & Fatima uit 2008, met onder meer ook Martin Landau. Voor zover bekend is deze film nog niet in Nederland verschenen.

Lees ook:Advocaat Matlock-acteur overleden (met begintune)
Lees ook:Hollywood is een icoon armer: Paul Newman overleden
Lees ook:Wat doet Rita Verdonk in de Sinterklaas-film?
Lees ook:Actrice Ellen Vogel (93) overleden
Lees ook:Leven van John Lennon wordt verfilmd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>