Een OV-route plannen via 9292? Hopelijk niet voor ‘s nachts…

Persoonlijk reis ik niet zo heel veel met het openbaar vervoer, maar ik ken wel mensen die regelmatig op internet zitten te puzzelen wat voor hen de beste route is van en naar een bepaalde bestemming. Op zich gaat dat heel makkelijk via de website 9292, maar er schijnen toch problemen te zijn als je op die manier je route wilt bepalen: reizen met het openbaar vervoer tussen 3.00 en 4.00 uur ‘s nachts kunnen via 9292 vaak niet gepland worden. Gebruikers krijgen foutmeldingen of verkeerde informatie te zien vanwege de dagovergang, dat blijkt uit een bericht op de site van reizigersvereniging Treinreiziger.nl.

9292 erkent het probleem en belooft de situatie binnen enkele weken te verbeteren. Nu is het zo dat nachttreinen en -bussen die vertrekken tussen 3.00 en 4.00 uur vaak niet vindbaar zijn. Dat komt doordat 9292 om 4.00 uur van de ene naar de andere dag overgaat. De datum klopt dan dus niet omdat de website na 4.00 uur met een nieuwe dag rekent. Een reis met een overstap rond 4.00 uur zou überhaupt geen resultaten geven. De problemen zijn volgens Treinreiziger.nl al jaren bekend en werden destijds gemeld door Rover. Het huidige management van 9292 stelt echter pas sinds deze maand op de hoogte te zijn van het probleem en erkent dat de situatie verbeterd moet worden. “Dat zullen we in overleg doen met reizigersorganisaties”, aldus Tonny Wildvlank van 9292.

“Juist reizigers in de nacht reizen niet dagelijks en hebben behoefte aan een kloppend reisadvies”, stelt Treinreiziger.nl. Volgens de organisatie zijn de afgelopen jaren veel nachtlijnen geschrapt vanwege de tegenvallende interesse. “Maar als een deel van de nachtbussen en -treinen onvindbaar is in reisadviezen, is dat natuurlijk niet vreemd.” Elk jaar worden er een half miljoen reisadviezen opgevraagd met een vertrek tussen 3.00 en 4.00 uur ‘s nachts.

Lees ook:Overal ov-chipkaart aan het eind van het jaar? HELP?!
Lees ook:Onderzoek wijst uit: ‘Meer burenruzies door psychische problemen’
Lees ook:Amsterdamse 65-plusser met minumum mag gratis reizen!
Lees ook:Cafeïne verhoogt het risico op incontinentie
Lees ook:Eet vooral vaak en lekker veel nitraathoudende groenten als je dat wilt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>