Vanaf 50 jaar is het gedaan met de complimentjes voor vrouwen

Een Brits schoonheidsmerk ondervroeg meer dan 2000 vrouwen boven de 40 jaar. Uit die rondvraag blijkt nu dat mannen de deur niet langer openhouden, of hun zitje op de bus niet langer afstaan aan vrouwen van 45 en ouder. Wat een triest verhaal zeg… Dat houdt in dat onze lezers hier dus allang en breed niet meer door het mannelijke soort gezien worden. Maar is dat ECHT zo? Ik geloof er niet zo heel veel van…Vrouwen die de leeftijd van 50 hadden overschreden zeggen geen complimentjes meer te krijgen over hun uiterlijk. Ook de bewonderende blikken van mannen die ze ooit hadden opgemerkt, blijken verdwenen. De ondervraagde vrouwen vinden ook dat mannen beter met het ouder worden omgaan en dat hun verwarde gevoelens vaak niet gehoord worden. Zowat alle ondervraagde vrouwen gaven bovendien aan met hun gewicht te worstelen, eens de 40 voorbij.
Gareth Steer van Clarivu – het merk dat de rondvraag organiseerde – zegt dat “vrouwen langer leven en er beter uitzien dan ooit”. “Toch is de leeftijd van 40 à 50 jaar duidelijk een kantelmoment”, vindt ze. “Dit onderzoek legt een aantal factoren bloot die ertoe bijdragen dat vrouwen zich letterlijk onzichtbaar voelen vanaf een bepaalde leeftijd”. Toch komt na de onzichtbare regen – zoals vaak – zonneschijn: de meeste vrouwen gaven aan dat hun zelfvertrouwen een nieuwe boost kende vanaf de leeftijd van 60 jaar. Dat scheelt dan weer…

Lees ook:Seks……. tot welke leeftijd?
Lees ook:Vrouwen koploper in het aanvaarden van ouderdom
Lees ook:Ouder wordende vrouw maakt zich druk om uiterlijk
Lees ook:Decolleté met rimpels kan echt niet!
Lees ook:Vrouwen wachten bij pijn op de borst te lang met doktersbezoek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vanaf 50 jaar is het gedaan met de complimentjes voor vrouwen

  1. Toontje

    Wat dat betreft deel ik je mening volledig Hester, ik geloof er ook niet zo heel veel van .
    Natuurlijk, eenmaal de 40 gepasseerd hebben sommige problemen met hun gewicht, figuur.
    Vrouwen die accepteren dat hun figuur enz. veranderd bij het ouder worden zijn gelukkig echt wel en stralen dit ook weer uit .
    Ben benieuwd of al die vrouwen van dit onderzoek constant in stress leven om hun om hun figuurtje, gewicht e.d. nastreven van toen ze nog jeugdig waren. Tja, die leven ongelukkig en stralen dit ook uit met alle gevolgen van dien.
    Gewoon accepeteren dat je gewicht, figuur veranderd met het ouder worden !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>