Heerlijke hoppescheuten in de Zuidwesthoek van West-Vlaanderen

Hoppescheuten (heeft u ze wel eens gegeten? Ze zijn fantastisch!) lijken op taugé maar smaken bizar veel lekkerder. Dit jaar lag de prijs op ongeveer € 120,00 per kilogram voor de eerste oogst. Heerlijk met ganzenlever en bramenjam of balsamico, maar ook bij een Vlaamsch stoofpotje. Maar voor hoppescheuten moet je niet bij de groenteboer zijn maar in het wonderschone plaatsje Poperinge in Vlaanderen.

Foto: hop 

Poperinge, Vlaanderens hop- (of hommel-) metropool in de Zuidwesthoek van West-Vlaanderen, pakt in 2008 uit met de 21e Hopfeesten die slechts om de 3 jaar gevierd worden.
De Hopfeestdriedaagse start op vrijdag 19 september om 20.00 uur met een muzikaal openingsfeest in de feesttent. Verschillende Blaaskapellen zorgen, in combinatie met lange rijen tafels en banken en halve liters potten bier, voor een Beierse sfeer. De toegang is gratis, dus Hollanders, kom op.
Zaterdag 20 september vindt in de feesttent de Hopkoninginverkiezing plaats. Uit diverse jongedames wordt door een toetsing van streekkennis, presentatie en uitstraling een ambassadrice gekozen die Poperinge voor 3 jaar moet vertegenwoordigen. Tussendoor zijn er veel muzikale onderbrekingen. Het toegangskaartje van € 5,00 geeft u tegelijkertijd stemrecht.
Het hoogtepunt op Hopzondag 21 september is de Hoppestoet. Carnavalesk gekleed trekt men door Poperinge. Direct daarna begint het Hommelpapbierfeest in de feesttent. Met gezellige muziek, gratis toegang en halve liters potten bier.

Bron: bouillon!

Lees ook:Bierweekend in Brussel
Lees ook:Typisch Belgisch product: hopscheuten, een ware lekkernij
Lees ook:Pilsje? De smaak van oud bier kan worden tegengegaan
Lees ook:Trek in een biertje uit 1892? Neem een Oud Bruin Vander Ghinste!
Lees ook:‘Banken zijn wel verantwoordelijk bij storing’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>