‘Banken zijn wel verantwoordelijk bij storing’

Schermafbeelding 2013-04-17 om 00.18.42Ook last gehad met internetbankieren, de afgelopen dagen? Vervelend… ik heb ook de nodige mensen gesproken die er de dupe van waren. En dan rijst toch de vraag: wie is er dan aansprakelijk? Banken zijn er verantwoordelijk voor dat internetbankieren werkt. Zij leveren namelijk ”een vitaal onderdeel van de Nederlandse infrastructuur”, heeft de Consumentenbond dinsdag verklaard. De bond reageert op de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Die had maandag laten weten dat de recente cyberaanvallen overmacht zijn.
”Als je ziet dat er meer cyberaanvallen komen, dan moet je niet roepen ‘dat is overmacht’, maar de veiligheid van het internetbankieren vergroten”, vindt de Consumentenbond. De NVB had maandag gezegd dat de banken alles doen om de aanvallen en de gevolgen daarvan tegen te gaan.

Lees ook:Banken raken vertrouwen categorie 45 tot 70-jarigen kwijt
Lees ook:Ruim een miljoen senioren bankiert nog niet online
Lees ook:Het belang van “grijs geld”
Lees ook:Contactloos betalen is veilig, makkelijk en snel
Lees ook:Consumentenbond komt met grote actie tegen vitaminepillen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>