Niks te merken van recessie op de pistes

Recessie of niet, de wintersportvakantie laten we ons niet afpakken. Dit weekend is voor veel mensen de grote pret weer begonnen. Dit jaar gaan er zelfs meer Nederlanders naar de sneeuw dan in 2008. Ook is het overal in Nederland druk met skiërs en snowboarders die in grote getale de indoor skibanen opzoeken, zegt de Nederlandse Skivereniging.

“De reden voor de drukte is dat sneeuwcondities en weersomstandigheden tijdens de kerst al heel goed waren. Dat trekt mensen die twijfelen over de streep voor de krokusperiode’, aldus een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging. Ook nu is de sneeuw van goede kwaliteit en ligt er meer dan genoeg. Het is daarom goed te zien dat de skibanen in Nederland het zo druk hebben, want dat betekent dat mensen goed zijn voorbereid en dus minder kans op blessures hebben.

De komende weken zullen er ruim 500.000 Nederlanders naar de sneeuw gaan en dat is een stijging van 2% ten opzichte van vorig jaar. Oostenrijk was tijdens de kerstvakantie al zo populair, dat er 24% meer Nederlanders op bezoek kwamen dan vorig seizoen en ook in de krokusvakantie is daar alles al volgeboekt.

Het gevolg daarvan is weer dat er de afgelopen weken veel last-minute boekingen naar Frankrijk en Zwitserland zijn verkocht. Onder meer touroperator Thomas Cook maakte daar, juist voor het begin van de crocusvakantie, melding van. Daar ligt het aantal verkochte last-minutes intussen 20 procent boven vorig jaar.

Het enige waar de sneeuwtoerist wel op bezuinigt zijn de uitgaven. Ter plaatse in cafés, restaurants, winkels en supermarkten houden we de hand op de knip.

Lees ook:Het IJsbeelden Festival in Zwolle presenteert ’200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’
Lees ook:ANWB waarschuwt voor druk Pinksterweekend
Lees ook:Paasweekend op komst: toeristen blijven weg
Lees ook:Honderdduizenden Nederlanders minder op vakantie
Lees ook:Gevaar van sneeuwresten op voertuigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>