O, o, o, wat waarderen we Canada toch!

Canada is het meest gewaardeerde landenmerk van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau FutureBrand. Vijf jaar geleden stond Canada nog op de twaalfde plaats, maar toen werd een grote toeristische campagne opgezet om het land te promoten. En volgens mij is Canada ook wel een redelijke 50-plus bestemming. Mooie natuur, rustig, veel wandelen… Ik ben er nog nooit geweest, maar zou er zeker een keer naar toe willen. Ik heb ook het idee dat alles er zo lekker degelijk is, jullie?Canada is er dit jaar in geslaagd om de Verenigde Staten van de eerste plaats te verdrijven, zo meldt de Belgische site Express. Dat is volgens de onderzoekers onder meer te wijten aan de organisatie van de Olympische Winterspelen dit jaar in Vancouver, waardoor Canada zijn wereldwijde faam als toeristische bestemming nog gevoelig zou hebben kunnen uitbreiden. Door de toeristische campagnes rond het Olympische evenement hebben er volgens FutureBrand voor gezorgd dat het aantal boekingen van internationale toeristen vorig jaar verdrievoudigden. De voorbije twee jaar stond Canada nog op de tweede plaats.
De Verenigde Staten zijn dit jaar naar een vierde plaats teruggezakt. Dat is volgens de onderzoekers onder meer te wijten aan de ontgoocheling in de Amerikaanse president Barack Obama, de economische recessie en de ontevredenheid met het Amerikaanse buitenlandse beleid. De Verenigde Staten moeten ook Australië en Nieuw-Zeeland laten voorgaan. In de top tien staan verder Zwitserland, Japan, Frankrijk, Finland, Groot-Brittannië en Zweden. De minst populaire landen zijn Zimbabwe, Iran, Pakistan, Congo en Nigeria. Dat is volgens het bureau te wijten aan de politieke instabiliteit, veiligheidsproblemen, corruptie, economische moeilijkheden, natuurrampen en een strenge staatscontrole. De grootste vooruitgang werd geboekt door Chili, Argentinië, Israël en IJsland. De grootste terugval komt daarentegen op naam van Griekenland, India, Spanje, China, de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland.

Lees ook:Oprah Winfrey is in opperste verrukking na de verkiezing
Lees ook:Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan
Lees ook:Susan Boyle gooit hoge ogen met haar debuutalbum
Lees ook:De grondleggers van de Verenigde Staten
Lees ook:Viagra: nummer 1 op ‘de nagemaakte merkenlijst’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>