De Tuindagen op Landgoed Vollenhoven en 50plus.blog mag gratis kaarten weggeven

Zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 juni 2009 zijn “De Tuindagen” op landgoed Vollenhoven.  Een eenvoudige naam voor een niet alledaags evenement. Op een prachtig historisch landgoed in De Bilt wordt een zowel sfeer- als stijlvolle fair georganiseerd. Tijdens een wandeling over het landgoed loop je door de prachtige bloementuinen, moestuin en het Engelse landschapspark en word je op verschillende plaatsen verrast door de demonstraties, workshops en de vele, met zorg geselecteerde, kraampjes waar je huis- en tuinproducten kunt kopen. In de oranjerie kun je een heerlijk kopje koffie, thee of een lunch krijgen. En 50plus.blog mag vrijkaarten weggeven, gratis een dagje naar “De Tuindagen”, hoe lijkt je dat……Landgoed Vollenhoven is een van de oudste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande, een “ketting” van landgoederen tussen Utrecht en Rhenen.  Het particuliere landgoed wordt met zorg en liefde beheerd door afstammelingen van de heer M.van Marwijk Kooy, die het landgoed begin vorige eeuw kocht. Deze generatie hecht veel belang aan de natuur- en cultuurhistorische waarden. Het zeer complete landgoed bevat een Engels landschapspark, verschillende tuinen waaronder een Engelse tuin en een moestuin, een buitenhuis, oranjerie, koetshuis, boerderijen en een ijskelder. Tijdens de Tuindagen zijn alle tuinen, die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn, opengesteld. Ook de oranjerie en koetshuis zijn te bezichtigen. De verdere gebouwen zijn om privacy redenen gesloten voor het publiek.

De Tuindagen op landgoed Vollenhoven hebben de bezoeker veel te bieden. Naast de prachtige wandeling over het landgoed, kun je deelnemen aan verschillende workshops. Variërend van bloemschikken tot tuindecoratie. Tijdens de wandeling kom je langs vele demonstraties op tuingebied. Van alles van mandenvlechten tot snoeien. De vele verkoopstands zijn zorgvuldig geselecteerd op hun affiniteit met het buitenleven.

Dan een prijsvraagje, zomaar 2 kaarten weggeven doen we natuurlijk niet, daar moet je wat voor doen. Niets is voor niets in dit leven. Maar…. we maken het niet moeilijk. Als je het antwoord weet op de volgende vraag, kun je een kansje wagen:

Uit welke eeuw dateert het “Landgoed Vollenhoven” in de Bilt

Mail het antwoord plus je adresgegevens naar [email protected]

Landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59, 3732 HA  De Bilt
27, 28 en maandag 29 juni 2009
dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.landgoedvollenhoven.nl

Lees ook:De Tuindagen van Slot Zuylen
Lees ook:Beleef Landleven in het Openluchtmuseum!
Lees ook:Hartproblemen voor Pieter van Vollenhoven
Lees ook:Gratis kaarten voor Landgoed Fair Vught bij 50plus.blog.nl
Lees ook:Volgende week kans op sneeuw en vorst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>