André Rieu en zijn plannen voor een ‘Maastricht Dome’

Schermafbeelding 2013-07-08 om 17.22.28Als je mensen vraagt naar de meest succesvolle, bekendste Nederlanders, zullen veel mensen niet direct de naam André Rieu noemen. Toch is de 63-jarige violist een belangrijk uithangbord voor ons land, en trekt hij overal in de wereld volle zalen. Toch kijkt de musicus niet alleen over de grens. Volgens De Telegraaf heeft Rieu bijvoorbeeld plannen voor een eigen muziekgebouw in Maastricht, een zogenaamd ‘Maastricht Dome’.

Ook Joop van den Ende en de Rabobank zijn bij zijn plannen betrokken, vertelt Rieu: “We willen een concertzaal voor zo’n 5000 mensen. Joop van den Ende wil 200 dagen afnemen en ik de rest. Nu reis ik de hele wereld over, over een paar jaar wordt dat te vermoeiend. Dan is dit een prima oplossing. Naast Keulen, Brussel en Amsterdam is volgens ons ook een Maastricht Dome levensvatbaar”, aldus de violist.

Lees ook:Concert André Rieu op de Noordpool
Lees ook:Magisch IJssculpturen Festival. Thema: een Winterwals met André Rieu’.
Lees ook:Likken aan André Rieu
Lees ook:Maastricht is een Kerstcadeautje
Lees ook:Shoppen doe je het allerbest in…Maastricht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>