Recordaantal teken

Op de twaalf vaste vanglocaties van de Wageningen Universiteit werden dit jaar al meer teken gevonden dan in de voorbije jaren. Op zich is dat een grote verrassing, want men had een afname verwacht door het warme voorjaar. In juli vangen ze in Nederland gemiddeld 1.500 tekenen. Dit jaar waren er dat drie keer zoveel, een record.

Het tekenseizoen is dus nog niet voorbij. Het grootste aantal teken wordt gemiddeld genomen in augustus gevangen maar ook in september en oktober zijn nog veel teken actief. Het is afwachten of ook de komende maanden de vangsten hoger liggen dan de voorgaande jaren.

Om het oplopen van de ziekte van Lyme te voorkomen is het zaak om het lichaam na bezoek aan een gebied waar teken zitten (bossen, tuinen, duinen) op tekenbeten te controleren en eventuele teken snel van het lichaam te verwijderen. Het advies is om de teek binnen 24 uur te verwijderen, maar sneller is beter.

 

 

De akelige dieren zullen ook in september en oktober nog actief blijven.

Lees ook:Natuurlijke bestrijding van teken met nematoden veelbelovend
Lees ook:Teken komen steeds vakeer in tuinen voor (filmpje)
Lees ook:“week van de teek” wijst op gevaren teken
Lees ook:Het tekenseizoen is weer aangebroken!
Lees ook:Veel besmette teken in Nederland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>