Tien minuten per dag ‘foetsie’ door zoeken naar onze spullen

Tijd is schaars en de dagen vliegen voorbij, en dat lijkt allemaal alleen maar erger te worden als je een dagje ouder wordt. We kunnen het ons dan ook niet teveel permitteren tijd kwijt te zijn aan zinloze zaken. Zoektochten naar onze spullen bijvoorbeeld: DOODZONDE! Maar wist je dat we per dag 10 minuten bezig zijn met het zoeken naar verloren voorwerpen, van autosleutels tot de auto zelf. Dat irriteert ons, maar zorgt ook vaak voor ruzies met de partner. De gegevens komen uit een rondvraag bij 3.000 Britten, die uitgevoerd werd door verzekeringsmaatschappij Esure.Zij stelden vast dat we per dag zo’n 9 voorwerpen verliezen. Dat komt neer op een ongelofelijke 3.285 items per jaar, of bijna 200.000 op een leven van 60 jaar. Het gaat vooral om gsm’s en sleutels, maar ook bankkaarten en portefeuilles raken we wel eens kwijt. Eén op de tien ondervraagden bekende zelfs dat hij al eens zijn auto ‘verloor’ in een parking.
“De meeste Britten steken de schuld van het verlies gewoon op pech, of op hun hectische levensstijl”, zegt woordvoerster Nikki Sellers. “Wij raden iedereen nochtans aan om belangrijke voorwerpen of papieren op een gekende en veilige plaats te bewaren, zodat ze niet in verkeerde handen kunnen vallen.”

Toch zijn we maar liefst 10 minuten per dag of 153 dagen in ons leven op zoek naar een verloren item. De helft van de ondervraagden beweerde zelfs dat er wel altijd een voorwerp is dat hij of zij kwijt is. De meerderheid daarvan vinden we echter terug op een voor de hand liggende plaats.

Drie kwart van de voorwerpen raken we kwijt én vinden we terug in ons huis, maar ook op het werk en in de auto verliezen we dagelijks wel iets. De oorzaken zijn meestal, en dat beseffen de ondervraagden, slordigheid of een slecht geheugen. Meer dan de helft wil dan ook graag georganiseerder zijn.

Dat geldt vooral voor 14 ongelukkige ondervraagden, die vertelden dat ze elke dag meer dan een uur op zoek zijn naar misplaatste voorwerpen.

En dat leidt onvermijdelijk tot ruzies met zijn of haar partner. Dat komt vaak voor bij vier op de tien ondervraagden, maar iedereen maakt het wel eens mee.
Top 20 van de meest verloren voorwerpen
1. Gsm
2. Huissleutels
3. Autosleutels
4. Papierwerk
5. (Zonne)bril
6. Handtas / portefeuille
7. Lippenbalsem
8. Haarborstel
9. Handschoenen
10. Kleren
11. Paraplu
12. Boek
13. Bankkaart
14. Trein- of busticket
15. Jas
16. Agenda
17. Zonnehoed
18. Laptop
19. Auto
20. Tablet

Lees ook:Een erfenis vormt een belangrijke bron van familieruzies
Lees ook:Winkelen is hard werken
Lees ook:Dikwijls ruzie rond erfenis
Lees ook:De beste ideeën krijg je …onder de douche!
Lees ook:Zeg lieve partner…JE STINKT NOGAL!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>