Voorkom een hartaanval met pure chocolade

Het betere gezondheidsnieuws: Wie 10 jaar lang elke dag een reep pure chocola eet, loopt minder risico op hartaanvallen en beroertes. Het gaat dan wel om erg bittere chocola, met minstens 70 procent cacao.Nou, dat is ook hartstikke lekker. Maarre…word je daar niet onwijs dik van?  Vooralsnog denk ik niet dat ik de tip klakkeloos over ga nemen. Maar: feel free! Onderzoek onder 2013 Australiërs toonde aan dat het 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar. ”Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten”, stelde onderzoekster Ella Zomer van de Monash University in het British Medical Journal. Veel mensen blijken liever chocola te eten dan pillen te slikken.

Chocola met veel cacao dankt zijn voordelen aan de vele antioxidanten. Die verwijden de bloedvaten, waardoor de bloeddruk daalt. Hetzelfde effect werd gemeten bij groene thee en felgekleurd fruit zoals rode appels en bosbessen. Deskundigen waarschuwden dat buitensporig veel chocola eten echter ook dik maakt, wat juist weer kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar de onderzoekers adviseren een chocoladieet te combineren met voldoende beweging.

Lees ook:Chocola tegen beroerte? Lekker!
Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:Chocoladeletters zijn gezond!
Lees ook:Cacao houdt brein gezond
Lees ook:Yoghurt tegen hoge bloeddruk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Voorkom een hartaanval met pure chocolade

  1. klaziena waerts

    Van deze chocola wordt je niet dik. Sterker nog, je kan er mee afvallen! Gezonde chocola. Deze chocola bevat geen ongezonde vetten of suikers.

    De producten van gezonde chocola bestaat uit pure onbewerkte cacao, gezoet met açaibessen en blueberries. Ook nog 100% fair trade!

    Kijk voor meer informatie op http://www.gezondechocola.nl.

    Maak nu voordelig kennis met gezonde chocola en bestel je probeerpakket met 20% korting!

    Meldt je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het gratis het e-book Gezonde Chocola in 2012. http://gezondechocola.nl/aanmelding-nieuwsbrief-en-gratis-e-book/

    Lees en sta versteld over hoeveel gezondheidsvoordelen donkere chocola te bieden heeft!

      /   Reply  / 
  2. Norbert Mergen

    Het is niet nieuw. Jaren geleden ook in Zweden onderzocht. In Australië beoordeelde men mensen die een hoge bloeddruk hadden (hebben) en daarvoor geen medicamenten slikten. Hamvraag is natuurlijk: hoeveel mensen hebben een te hoge bloeddruk en hoeveel mensen – met en zonder hoge bloeddruk – krijgen een hartaanval. Ik heb dit getracht te beschouwen: lees
    http://www.chocoweb.nl/blog/chocolade-kan-hartaanval-voorkomen-oud-nieuws

    Voor het overige: pure chocolade is niet bitter. Slechte pure chocolade wel (of het moet een beoogd effect zijn van de chocolatier). En des te puurder, des te minder suikers en cacaoboter. Dus het aantal caloriën daalt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>