Videogame ontwikkelt voor blinde oma door 10-jarige kleinzoon

De band tussen grootouders en kleinkinderen is bijzonder te noemen. Daar weten wij 50-plussers alles van toch? Ook de 10-jarige Dylan Viale heeft iets speciaals met zijn oma Sherry Nissen. Alles doen ze samen. Maar omdat oma blind is, kon Dylan nooit een videogame met haar spelen. Dylan liet het hier niet bij en ging aan de slag…….

 

“Ik hou van videogames, en zocht daarom een manier om haar dezelfde ervaring te geven”, aldus Dylan. Hij gebruikte het programma GameMaker om een spel in elkaar te steken dat ook door blinden gespeeld kan worden.

Dertig ontwikkelingsuren later kwam Dylan met het spel ‘Quacky’s Quest’ op de proppen. Daarin moet je een eend besturen en je een weg banen door een doolhof. Dat doe je echter niet op basis van wat je ziet op het scherm, maar op basis van geluiden. Sherry heeft het spel intussen volledig onder de knie, en weet de eend nu in geen tijd uit het doolhof te bevrijden.

Aangezien het spel nu toch bestond, besloot Dylan om het ook in te dienen bij de wetenschapswedstrijd van zijn lagere school. ‘Quacky’s Quest’ won de eerste prijs.

Lees ook:Muzieklegende Bob Dylan is vergane glorie!
Lees ook:Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan
Lees ook:Muzieklegende Bob Dylan treedt op in Amsterdam
Lees ook:Bob Dylan: verslaafd aan heroïne en toch bijna 70!
Lees ook:In Google Maps het populaire spelletje Pac-Man spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>