Muzieklegende Bob Dylan is vergane glorie!

Dat iemand niet weet wie Bob Dylan is zeg … daar kunnen wij ons als vijftigers je toch niets bij voorstellen? Eén van de grootste songwriters van Amerika wordt nota bene in zijn eigen land niet herkend!! Tja, zo gaat dat, aan alles komt een eind. De jeugd weet niet meer wie je bent, zelfs een icoon uit de jaren zestig wordt voor een 20-jarige een vreemdeling……

Zijn wandeling in het Amerikaanse stadje Long Branch, in de staat New Jersey, zal Bob Dylan niet snel vergeten. Een jonge 22-jarige politieagente had de 68-jarige muzikant niet herkend. Toen hij geen identiteitsbewijs kon voorleggen, werd hij een tijdje opgepakt.

De wereldbekende muzikant was op die bewuste dag eind juli op stap zonder zijn entourage in een achtergestelde buurt in het Amerikaanse stadje. De regen viel met bakken uit de lucht terwijl Dylan rondkeek naar huizen die te koop werden aangeboden. Een buurtbewoner vond de ‘excentriek ogende oude man’ nogal verdacht en verwittigde de politie.

Dylan verwachtte op zijn minst dat zijn naam de jonge agente iets zou zeggen, maar ze droeg hem op achter in de politieauto te gaan zitten. Over de radio vroeg de agente haar collega’s of iemand wist wie Bob Dylan was. ”We schoten allemaal in de lach”,’ vertelt de hoofdcommissaris. ”Als ik het geweest was, had ik om zijn handtekening gevraagd, niet om zijn identificatie. Ik heb haar aangeboden haar een aantal Dylanalbums te laten horen, maar ze weet niet wat lp’s zijn.”

Lees ook:Bob Dylan krijgt hoge onderscheiding
Lees ook:Muzieklegende Bob Dylan treedt op in Amsterdam
Lees ook:Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan
Lees ook:Videogame ontwikkelt voor blinde oma door 10-jarige kleinzoon
Lees ook:Artsen: ‘Toestand Sylvia Kristel (Emanuelle) nog steeds zorgelijk’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Muzieklegende Bob Dylan is vergane glorie!

  1. fotolog Albert & Mara

    Toen we dit lazen realiseerden wij ons echt dat we tot de steeds maar meer grij(n)zende babyboomgeneratie behoren. Gewoon accepteren. Om in een Bob Dylan song te spreken:
    “The times they are a-changing”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>