Kabeljauw uit de oven met cherrytomaat en aardappeltjes (recept)

Een makkelijk recept in deze drukte tijd is altijd welkom, misschien lijkt het je ook iets, bovendien: het regelmatig eten van vis maakt de kans op diverse gezondheidsproblemen kleiner maakt. Twee keer per week vis, gewoon doen.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram aardappelen
400 gram kabeljauw
1 rode ui
1 teen knoflook
1 bakje cherrytomaten
2 paprika’s
Takjes rozemarijn
4 el olijfolie
Verse peper uit de molen
Zeezout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook deze in ruim water met zout in ongeveer 15 minuten beetgaar.
3. Snijd de kabeljauw in stukken. Snipper de ui en de knoflook, halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in grove stukken.
4. Verdeel de vis met de groenten in een ovenschaal. Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en strooi dit over de vis en de groenten. Druppel ook 2 el olijfolie er over heen en bestrooi met verse peper en zeezout. Bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten gaar.
5. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelblokjes met een beetje zout tot ze mooi gaar en bruin zijn.
6. Serveer de ovenschotel met de gebakken aardappeltjes.

Een super slank recept!

Lees ook:Lekker slank recept: ovenschotel met kabeljauw en kruidenroomkaas
Lees ook:Fish & Chips (recept)
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Schelvis met kruiden en citroen (recept)
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>