Nederlandse krokettenmaker naar Olympische Spelen in Sotsji

Schermafbeelding 2014-02-04 om 10.22.21Mooi verhaal: de Olympische Spelen, daar horen de afgelopen edities toch ook de feesten in het Heineken Holland House bij, waar de Nederlandse supporters samen komen en de sporters die een medaille hebben gewonnen worden gehuldigd. Feesten waarbij (natuurlijk) een biertje wordt gedronken, en waar Nederlanders bier drinken, daar kunnen bitterbalen en/of kroketten eigenlijk niet ontbreken. In verband met strenge regels bij de grens lukte het krokettenfabrikant Van Dobben niet om de producten te exporteren naar Sotsji en dus moest het bedrijf iets anders bedenken. Dat is gelukt:

Van Dobben stuurt namelijk gewoon z’n eigen ‘Meester Croquettenmaker’ Piet Brinknaar Rusland. Die gaat daar dagelijks met de hand de snacks bereiden, van plaatselijke producten. Er is al volop contact met de staf van het Holland Heineken House in Rusland en de eerste ingrediëntenlijsten zijn al die kant op. Brink: ”Ik ga elke dag 120 kilo ragout maken en daar met de hand de bitterballen en kroketten van draaien.” Brink krijgt weliswaar hulp van een assistent, maar het blijft een flinke klus: dagelijks minimaal duizend bitterballen en nog eens een paar honderd kroketten. ”Eigenlijk ook topsport, he…”

Lees ook:Bitterballen uit de oven hebben die minder calorieën dan gefrituurde ballen?
Lees ook:Hartstichting komt met zoutwijzer
Lees ook:Nederlanders in het buitenland missen: …de kroket!
Lees ook:Heineken wannahaves, de heritage collectie: retro goede cadeaus
Lees ook:De weg op? Kijk uit: KNMI waarschuwt voor gladheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>