Verrassend: ‘aantal rokers in Nederland neemt toe’

Best verrassend… In mijn directe omgeving is het volgens mij absoluut niet het geval, maar voor het eerst sinds lange tijd neemt het aantal rokers in Nederland weer toe, volgens antirookstichting Stivoro. Rookte in 2011 nog gemiddeld 25 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar, eind dit jaar is dat ruim 26 procent als de huidige tendens zich doorzet. In absolute aantallen bedraagt de stijging circa tweehonderdduizend mensen.

Vorig jaar telde Nederland nog het laagste percentage rokers ooit. Dat kwam volgens Stivoro deels doordat vergoeding voor deelname aan programma’s om te stoppen met roken werd opgenomen in de basiszorgverzekering. Honderdduizenden mensen stopten vorig jaar met roken. Stivoro denkt dat veel van deze mensen weer zijn gaan roken. De vergoeding is inmiddels weer uit het basispakket verdwenen. Op dit moment rookt 25,7 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar. Als de tendens zich doorzet, is dat percentage eind dit jaar 26,2 procent.

Zou het dan ook met de crisis te maken hebben?

Lees ook:Stoppen met roken? U bent niet alleen!
Lees ook:Stoppogingen verdriedubbeld rond rookverbod
Lees ook:Stoptober in Nederland: nationale coachsessie
Lees ook:Stoppen met roken is in trek
Lees ook:Rokers hebben ‘s nachts ontwenningsverschijnselen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Verrassend: ‘aantal rokers in Nederland neemt toe’

  1. Pingback: Slikt u (nog) vitaminesupplementen? | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>