Een goedkope nette begrafenis is mogelijk anno 2017

Bij een overlijden komt veel kijken. Familieleden en vrienden van de overledene dienen te worden ingelicht. Daarna wordt er besloten wanneer de uitvaart plaats zal vinden. Bij een begrafenis komen uiteraard ook kosten om de hoek.

De kosten van een begrafenis zijn zeer verschillend. Een eenvoudige uitvaart bedraagt rond de €5000,-. We besteden gemiddeld rond de €7000,- voor een uitvaart. Een hoop geld. Maar het kan ook voor minder geld. Goedkoper! Men kan het eigenlijk zo duur maken als men wil. Een begrafenis kost overigens beduidend meer dan een crematie.
Wanneer men besluit een uitvaart zeer basic te houden, scheelt dat enorm qua kosten. Een goedkope nette begrafenis kan anno 2017 voor een zeer schappelijk bedrag van slechts €1700,- worden uitgevoerd. Een crematie komt rond de €1450,- uit.

Daar onze maatschappij steeds digitaler wordt, kunnen kosten op een uitvaart flink bespaard worden. Een uitvaartbegeleider is fijn om mee te praten, maar niet iedereen vindt dat nodig of prettig. Sommige mensen regelen het veel liever zelf, online. Dat kan anno 2017. Dat is normaal in de tijd waarin we leven en het scheelt (enorm!) in het uiteindelijke kostenpaatje. Dan valt een begrafenis stukken goedkoper uit.

Wat mag u zoal verwachten van een goedkope begrafenis?

Wanneer u voor een “basis” begrafenis kiest, bent u verzekerd van een eenvoudige, doch respectvolle uitvaart. Er wordt een pakket aan diensten geleverd die bestaat uit: medewerkers staan 24/7 klaar om een melding van overlijden aan te nemen, de overledene wordt opgehaald en naar een uitvaartlocatie gebracht, op de uitvaartlocatie wordt de overledene verzorgd, gewassen, aangekleed en desgewenst geschoren of opgemaakt, al het papierwerk rondom het overlijden en de uitvaart wordt geregeld, de (van hout geperste) kist heeft een nette uitstraling met een mooie eikenhouten print, de begrafenis vindt plaats op een van de begraafplaatsen van Uitvaart Compact en ter nagedachtenis wordt er een gedenkteken op het (algemene) graf geplaatst. Tot slot kan er eventueel een digitale rouwkaart worden gemaakt.

Geen reacties // Reageer