Maritiem festival in het Zuiderzeemuseum… sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Maritiem festival plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. Verschillende koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, zij zingen zeemansliederen uit alle windhoeken. Naast het uitgebreide programma met optredens zijn er verschillende demonstraties en activiteiten. Van zang, tot een visje eten en corenwijn drinken tot demonstraties van het binnenhalen van fuiken, het belooft een gezellig maritiem weekend te worden.

Activiteiten
Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis, ambachtslieden tonen hoe katrollen en visnetten vroeger werden gemaakt. Verder is er een scheepsmotoren demonstratie, vinden er diverse visserijdemonstraties plaats en worden zeemansverhalen voor jong en oud verteld. In de filmzaal draait de documentaire ‘De strooptocht’ en er is gerookte vis met een glaasje corenwijn verkrijgbaar. In de Markerhaven leggen vele historische boten van de Vereniging Botterbehoud aan. ’s Nachts wordt er gevist en overdag varen museumbezoekers mee.

Lees ook:Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis
Lees ook:De grootste handwerkbeurs van Nederland is in Zwolle!
Lees ook:Speciale markten op de Vlietdagen
Lees ook:29 mei: dag van het park!
Lees ook:Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum 5, 6 en 7 september: Zien, beleven en doen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>