Een op de vijf Nederlandse vakantiegangers vergeet spullen in de taxi

1 op de vijf Nederlanders vergeet persoonlijke bezittingen mee te nemen op reis. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener Taxi2airport. Het bedrijf onderzocht data van 1858 taxiritten uit het afgelopen jaar. Het onderzoek werd gehouden onder Nederlandse reizigers.

Het onderzoek heeft tevens geresulteerd in een top 5 van zaken die voor een reis worden vergeten in de taxi, onderweg naar het vliegveld. De meest vergeten spullen zijn de mobiele telefoon en contant geld, maar ook minder voor de hand liggende spullen worden vergeten.

 


Eén op de vijf Nederlanders vergeet spullen
In 21% van de gevallen (390 taxiritten) werd er iets vergeten in de taxi. Een groot deel (89%) van deze reizigers had het verlies snel door en kon tijdig contact opnemen met de chauffeur. 92% van de spullen uit overige ritten werd later alsnog herenigd met de eigenaar.

Top 5 van vergeten spullen
Van de 390 taxiritten kon een top 5 gemaakt worden van meest vergeten spullen. Deze is als volgt verdeeld:
1.    Telefoon (22%)
2.    Contant geld (16%)
3.    Portemonnee (13%)
4.    Paraplu (12%)
5.    Sleutels (9%)

Opmerkelijke vondst
In het voorjaar van 2016 werd een trouwring vergeten die bestemd was voor een huwelijksaanzoek in het buitenland, zo bleek later. Verder werd in december vorig jaar een tas met 1500 euro aan contant geld vergeten onder de achterbank van een taxi.

Zowel de aanstaande bruidegom als de eigenaar van het geld hadden geluk. Zij kregen hun eigendommen terug doordat eenvoudig te achterhalen was dat zij de rit hadden gemaakt.

Lees ook:Hoeveel geld heeft u meestal op zak?
Lees ook:1 op de 10 vergeet geleend geld terug te betalen
Lees ook:Zestigplussers nemen het er van als het op vakantie aankomt
Lees ook:Nederlandse vakantiegangers laten pindakaas en drop thuis dit jaar
Lees ook:Nederlanders nemen minste koffers mee op reis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een op de vijf Nederlandse vakantiegangers vergeet spullen in de taxi

  1. Amber

    Interessant zo’n onderzoek! Gelukkig worden veel persoonlijke eigendommen weer herenigd met de eigenaar. Mocht u iets vergeten na een taxirit, zo spoedig mogelijk contact opnemen met het bedrijf, is het beste advies.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>