Wijn kopen is een vrouwenzaak

Zeventig procent van de wijnaankopen gebeurt door vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van warenhuisketen Delhaize naar de gewoonten en het aankoopgedrag van haar wijnklanten. Bij de keuze van een fles wijn gebruiken vrouwen en mannen andere criteria. Beiden bepalen eerst de kleur van de wijn. Vrouwen laten zich vervolgens eerder leiden door de combinatie van de wijn bij het gerecht dat ze in gedachten hebben, de prijs en het etiket. Voor mannen is vooral het land of de streek van herkomst belangrijk. Bijna 55 procent van de klanten kiest voor rode wijn.

Uit het onderzoek van Delhaize kwamen drie groepen van wijnconsumenten naar voor. De 'beginners' drinken gemiddeld één keer per week wijn en laten zich bij hun keuze vaak leiden door het uitzicht van de fles en het etiket. De 'liefhebbers' drinken meer en maken snel een keuze. Vaak kiezen ze voor wereldwijnen. De 'kenners' ten slotte drinken heel regelmatig wijn en gaan voor complexere wijnen van betere kwaliteit.

Ik kan het me trouwens niet voorstellen, dat wijn kopen ene vrouwenzaak is. Tenminste, hier in huis niet. En dat wil ik eigenlijk wel graag houden ook zo. Ik ben bang dat we anders toch te vaak aan een (te) goedkope Chateau Migraine zitten… 

Lees ook:Wijntje? 57.000 euro!
Lees ook:Hooghoudt is tijdens de feestdagen verrassend persoonlijk
Lees ook:Wijn vermindert vergeetachtigheid
Lees ook:Wijntje of biertje voorkomt broze botten bij vrouwen
Lees ook:200 jaar oude favoriete wijn Napoleon onder de hamer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijn kopen is een vrouwenzaak

  1. Katleen

    Hey, vind het wel leuk dat het kopen van wijnen een vrouwenzaak. Heb net op het net een openbare verkoop van wijnen en sterke dranken gevonden. http://www.legalbrokers.eu Best wel de moeite, ook als man :-) om daar eens een kijkje te nemen.
    groetjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>