Snuit je neus in geïmpregneerde zakdoekjes!

Het gebruik van met lotion geïmpregneerde zakdoekjes hebben wel degelijk een gunstig effect op de irritatie rond de neus. En waarom zou je het risico op zo’n armoedige rooie neus nemen als voorkomen kan worden.

Een onderzoek, gedaan aan de Vrije Universiteit Brussel wees uit dat de huid tussen neus en bovenlip ook bij gezonde personen duidelijk effecten ondervindt van veranderende weersomstandigheden. Gedurende de winter is de huidbarrière beschadigd en vooral rond de neus wordt de huid roder en ook schilferig.

Maar wie dan ook nog eens last heeft van een verkoudheid en frequent de neus moet snuiten, tja, die loopt kans dat de huid tussen neus en bovenlip extra geïrriteerd raakt. Deze irritatie is te wijten aan de wrijving van de zakdoekjes waarbij het oppervlakkige beschermlaagje wordt weggeschuurd.

Uit het onderzoek blijkt nu dat het heilzaam effect van lotion afhankelijk is van de specifieke samenstelling van de lotion. Toch bereiken geïmpregneerde zakdoekjes nog niet hetzelfde resultaat als het aanbrengen van een hydraterende crème, omdat de hoeveelheid lotion die via een zakdoekje aangebracht kan worden veel kleiner is dan een laagje crème. De studieresultaten hebben aangetoond dat zakdoekjes geïmpregneerd met een verzachtende lotion een beschermend huideffect hebben en op die manier het comfort bij een neusverkoudheid verhogen.

Lees ook:Zon veroorzaakt meeste huidveroudering
Lees ook:Win een Kneipp cadeauset bij 50plus.blog
Lees ook:Tomaten zijn een makkelijke en goedkope manier om je gezondheid te verbeteren
Lees ook:Vrouwen en hoge hakken; bijna onafscheidelijk
Lees ook:RoC® lanceert totaal vernieuwde Complete Lift lijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>