Hoe calvinistisch bent u? Calvijntest van dagblad Trouw

Website zelftest bezwijkt onder massale belangstelling

Massale belangstelling voor de Calvijntest van dagblad Trouw en de Vrije Universiteit, heeft ervoor gezorgd dat de zelftest de afgelopen dagen moeilijk bereikbaar was. Inmiddels is dat ongemak opgelost.

Ondanks de technische problemen hebben sinds afgelopen maandag tienduizenden Nederlanders hun C(alvijn)-Factor kunnen bepalen op www.trouw.nl/calvijn. Begin volgende week komt Trouw met een eerste impressie. Is Nederland wel zo calvinistisch als wij denken?

Onder de tienduizenden respondenten bevinden zich tal van prominenten. Zo bepaalden regisseur Paul Verhoeven, tweevoudig Elfstedentochtwinnaar Evert van Benthem, Sela (bedenker van de glossy Calvijn), dichter/schrijver Bart Chabot, Jihad Alariachi (‘Meiden van Halal’) en ministers André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Maria van der Hoeven (Economische Zaken) de afgelopen dagen hun C-Factor.

De ochtendkrant gaf afgelopen zaterdag het officiële startschot voor het Calvijnjaar. Omdat het dit jaar precies 500 jaar geleden is dat de reformator werd geboren, is 2009 uitgeroepen tot Calvijnjaar. Trouw besteedt uitgebreid aandacht aan de als Jean Cauvin geboren theoloog, onder meer door middel van de artikelenserie ‘Calvijn voor Dummies’

Ook de lezer wordt door middel van een fotowedstrijd bij het Calvijnjaar betrokken. Via internet kan iedereen ‘beelden van Calvijn’ insturen. De brug van Bommel, een orgelfront of King-pepermunt: de mooiste inzendingen worden later dit jaar door Trouw gepubliceerd.

Lees ook:Trouw viert 20.000e editie met feestelijke krant
Lees ook:Dagblad Trouw eert medewerkers uit verzet met bijlage en DVD
Lees ook:Oudste man ter wereld gevonden
Lees ook:Nederland heeft een nieuwe ‘oudste man’
Lees ook:Dwazen- of gekkengetal is 11

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe calvinistisch bent u? Calvijntest van dagblad Trouw

  1. p.j.bos

    ik ben een echte calvinist.

      /   Reply  / 
  2. karel

    Ik had een score van 64%:
    Je leven staat in een calvinistisch licht, maar de harde kantjes zijn er wel wat afgesleten. Hard werken is prima, maar tegenover anderen hoeven we ons niet per se zwart-wit op te stellen. Matigheid voert de boventoon, maar daarbinnen past ook heel goed een uitspatting nu en dan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>