Scheiding af te lezen aan kinderfoto’s

Pak een fotoboek van je kinderjaren uit het stof en bekijk de foto’s van jezelf toen je een jaar of vijf was. En? Hoe sta je erop? Met een brede glimlach of kijk je nors? Dit is namelijk niet zomaar een vraag, want foto’s uit je kindertijd kunnen je vertellen of je huwelijk goed of slecht zal aflopen beweren Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Indiana.

Wie de breedste glimlach toont, heeft drie keer meer kans op een sterk huwelijk dan wie nors kijkt. De intensiteit van de glimlach voorspelde of de deelnemers al eens gescheiden waren of niet. Wie minder lacht, heeft meer kans op een scheiding.

De onderzoekers komen tot die conclusie na het onderzoeken van foto’s van 650 volwassenen tussen 21 en 87 jaar. De foto’s waren allemaal genomen tijdens hun laatste jaar middelbaar. Bijkomend vroegen de onderzoekers of de respondenten ooit gescheiden waren en vergeleken die antwoorden met hun voorspellingen.

In een tweede experiment werden oudere foto’s gebruikt, waarop de respondenten soms maar 5 jaar oud waren. Deze foto’s bevestigden de bevindingen.

Een mogelijke verklaring is dat je op kinderfoto’s ongegeneerd toont wie je bent en wat voor karakter je hebt. Wie veel en breed lacht, heeft blijkbaar meer kans om de moeilijke momenten te passeren.

Een tweede mogelijke verklaring is dat mensen met een zonnig karakter iemand trouwen die net zo optimistisch is en graag lacht. Dit soort mensen blijft minder bij de pakken neerzitten als het slecht gaat.

Ten slotte is het ook mogelijk dat gelukkig zijn besmettelijk is. Wie gelukkig is, omringt zich met gelukkige mensen en heeft meer kans om gelukkig te blijven.

Lees ook:Je gelukkige huwelijk wordt bepaald door…een knappe vrouw!
Lees ook:Waarom je vaker zou moeten lachen
Lees ook:Gewoon tevreden zijn maakt gelukkiger
Lees ook:Recept voor het perfecte huwelijk
Lees ook:Gelukkig huwelijk maakt man gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>