4 cd-luisterboek “De schuilplaats”, ondergedoken in Twente

Johanna Reiss vertelt in De schuilplaats het verhaal van de onderduik periode die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar zus doorbracht bij een Twentse familie. Ze schreef dit verhaal voor haar dochters om hen te vertellen over deze ervaring. Het 4 cd-luisterboek is gemaakt voor kinderen, maar zal zeker ook volwassen aangrijpen.


Johanna Reiss werd als Annie de Leeuw geboren in een joods gezin in Winterswijk. Sinds 1962 woont en werkt ze in het hartje van New York City.

Het is oorlog. 1942, winter. ‘s Avonds in het donker worden de zusjes Annie en Sini de Leeuw naar een huis in Usselo gebracht, niet ver van Enschede – en eigenlijk ook niet ver van waar ze met hun familie woonden in Winterswijk. Het is onveilig voor joden, de Duitsers maken jacht op hen. In Usselo mogen Annie en Sini onderduiken in het huis van Johan, Dientje en opoe Oosterveld. Maar ook bij die hartelijke boerenfamilie voelen ze zich niet veilig. Elke dag moeten ze binnen blijven, stil zijn en voorzichtig doen. Ze zijn altijd bang dat iemand ze zal zien of horen en hen zal verraden. Of dat er Duitsers komen en de geheime schuilplaats ontdekken. De oorlog duurt lang en Annie houdt het bijna niet uit.

Lees ook:Een bijzondere liefde
Lees ook:Annie M.G. Schmidt….. de serie
Lees ook:Herinneringen aan de oorlog…… een achtjarige wil er meer van weten
Lees ook:Suus zingt Annie M.G.
Lees ook:Geschiedenis, sprookjes en andere (on)waarheden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>