Gooi je oude mobieltje in de brievenbus en steun de strijd tegen honger!

Mijn oude mobieltjes worden morgen ingeleverd via de brievenbus. TNT Post heeft samen met telecombedrijf T-Mobile een landelijk programma opgezet dat mobieltjes milieuvriendelijk recyclet. Dat vind ik  mooi nieuws.. Gek hè, er liggen hier thuis heel wat van die dingen in een la en wat moet je ermee,weggooien doe je niet, want je weet maar nooit….. De kleinkinderen hebben er eindeloos mee gespeeld, maar ja, zodra ze beginnen te praten willen ze er één waar geluid uitkomt.

De mobieltjes die niet meer bruikbaar zijn, worden na ontvangst uit elkaar gehaald. Andere telefoons komen na een veiling in grote partijen elders terecht. De opbrengst komt ten goede aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en War Child, organisaties waarvoor TNT Post en T-Mobile zich al jaren inzetten.

Voor het opsturen van een oud mobieltje is een speciale antwoordenvelop nodig die bij het postkantoor kan worden opgehaald. T-Mobile zamelt de telefoons ook in via de eigen winkels.

Concurrent Vodafone maakte maandag een eigen inzamelingsactie bekend. Deze maand kunnen klanten bij aanschaf van een nieuw toestel hun oude mobiele telefoon inleveren. Zij krijgen daarvoor een vergoeding, afhankelijk van het type toestel. Het gaat om een proef. Vodafone wil na januari bekijken hoe recycling structureel onderdeel kan worden van zijn productaanbod.

Op de Nederlandse markt bevinden zich naar schatting meer dan twintig miljoen ongebruikte toestellen, aldus de telecomaanbieder. De toestellen kunnen veelal goed worden hergebruikt in ontwikkelingslanden.

Lees ook:De verkoop van de Blackberry Storm is begonnen
Lees ook:Fosssiel met mobiel
Lees ook:Skype op je iPhone
Lees ook:Gratis bellen naar Japan met T-Mobile
Lees ook:‘De help’ is uit! Dé glossy tegen helpdesks!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>