Niet missen: Beleefdelente gaat weer beginnen

Dagelijks vogels begluren……. het was vorig jaar één van mijn favoriete bezigheden! Samen met mijn kleinzoon heb ik genoten hoe de vogels bezig waren met hun nest, baltsen, eieren leggen, broeden en hoe hun jongen werden gevoed. Eén maart is het weer zover, dan zet Vogelbescherming Nederland voor de vierde keer zijn webcam’s weer aan. Dit keer kunnen we weer genieten van acht verschillende vogelnesten. We kunnen dan kijken naar de koolmees, ooievaar, boerenzwaluw, boomklever, torenvalk, kerkuil, steenuil en de oehoe. Helaas mis ik de slechtvalk……Vogelbescherming Nederland zorgt er uiteraard voor dat de nesten niet verstoord worden. Zo zijn de camera’s lang voordat de vogels op hun nest aankomen al geïnstalleerd en worden de locaties afgeschermd voor het publiek zodat de vogels in alle rust kunnen broeden.

In 2009 waren er 880.000 mensen die keken.  Er waren enkele hoogtepunten en dieptepunten. De ijsvogels lieten op zich wachten, de ooievaars lieten zien hoe ze paren en met verontwaardiging keek men toen later hoe de jongen werden opgegeten, en hoe holenduiven de torenvalken uit hun nest verjoegen en later ook last hadden van kauwen die ook in hun nest gingen. Dat zijn nog maar een paar voorbeelden van enkele vogelsoaps. Dit jaar komt er een spectaculaire vogel bij en wel de grootste uilensoort ter wereld de oehoe. De oehoe is nu al bezig, op 7 februari verscheen er elke avond 1 of 2 oehoes voor de camera. Er zijn zelfs al 2 voedseloverdrachten gezien.  De vogels zijn 24 uur per dag  te volgen op www.beleefdelente.nl en de webcans blijven tot 1 juli aan staan.

Ik kan me er nu al op verheugen!

Lees ook:Live meekijken in acht vogelnesten, Beleef de Lente 2010
Lees ook:Beleef de Lente weer van start, live meekijken in de nesten van 8 vogels
Lees ook:Tuinvogels live!
Lees ook:Beleef de Lente nu ook met je kleinkinderen!
Lees ook:Beleef de Lente 2015 van start op 15 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>