‘Bijna alle CV-ketels moeten worden aangepast’

Het zijn dure tijden… Dus is het niet bepaald fijn om te lezen dat talloze cv-ketels, geisers en gaskachels de komende jaren zullen moeten worden aangepast omdat de samenstelling van het aardgas verandert. Het NRC weet vandaag te melden dat de kwaliteit van het aardgas door groeiende import van gas uit het buitenland op zo’n manier gaat veranderen dat er de nodige wijzigingen nodig zijn. Voorlopig komt het geïmporteerde gas overigens alleen in een apart gasnetwerk terecht waarop industriële bedrijven zijn aangesloten. Maar over een jaar of tien, als het gas ook in het netwerk komt dat gas levert aan huishoudens, moeten alle cv-ketels, geisers en gaskachels zijn aangepast. De huidige ketels en kachels kunnen niet goed overweg met het nieuwe gas.

Doordat er pas op zijn vroegst over vijf jaar cv-ketels zijn die het nieuwe gas aankunnen, zullen veel ketels nadien moeten worden aangepast. Op welke manier dit betaald gaat worden en of dat ook middels subsidies kan, is nog niet duidelijk.

Lees ook:Goed nieuws voor de Nederlandse bierdrinker!
Lees ook:Griepprik straks misschien overbodig?
Lees ook:Nu ook slimme beveiliging tegen een sluipmoordenaar
Lees ook:Babyboomers relatief welvarend
Lees ook:Aantal arme ouderen neemt snel af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>