Meest succesvolle Franse auto dit jaar 50 jaar!

Bij mij in de buurt staat nog één, verscholen in de bosjes……. een Renault 4. Ziet er niet uit dat het fraaie exemplaar klaar is voor de start! De R4 was een auto die tussen 1961 en 1993 werd geproduceerd door de Franse autoproducent Renault. Het was de eerste voorwielaangedreven personenauto van Renault. Dit jaar is het dus vijftig jaar geleden dat Renault met een voor het merk revolutionaire nieuwe model kwam. De Renault 4 werd zoals zijn ontwerpers hadden bedoeld een allemans vriend, een auto voor de bakker, de boer, de ambachtsman, een familieauto, een stadsauto’s maar ook een auto voor de vrouw.

Als er nog duizend exemplaren in Nederland rondrijden, is het veel. Maar er zijn jaren geweest dat de Renault 4 (ook wel spottend hondenhok genoemd!) niet weg te denken was uit het straatbeeld. Hij was goedkoop, zowel in aanschaf als in onderhoud.

In 1993 stopte Renault met de productie. Er zijn er 8 miljoen van verkocht.

Lees ook:Er rijden straks een miljard auto’s rond
Lees ook:Laatste “boer zoekt vrouw extra”
Lees ook:Boerin vond man in “boer zoekt vrouw” extra
Lees ook:Aantal senioren met auto stijgt
Lees ook:Boer zoekt vrouw krijgt eigen magazine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>