Vrouwen zetten de toon als het gaat om de inrichting van de tuin

Ook zo’n zin in het voorjaar? Ik kan niet wachten om weer in de tuin te gaan wroeten. Veel kunnen we nog niet doen nu, behalve dan een beetje voorzaaien en (als het niet vriest), kun je vanaf februari de afgestorven delen van vaste planten afknippen.Wist je trouwens dat vrouwen in de tuin de baas zijn en vaker dan mannen beslissen over de aankoop van de tuinplanten?  Uit onderzoek blijkt dat het in zes op de tien gevallen een vrouw is die de aankoop doet en dat 40 procent voor rekening komt van mannen.

Meestal gaan mensen samen op pad om planten te kopen, maar vrouwen gaan vaker alleen dan mannen en geven dan ook een hoger bedrag uit. Het geld gaat in het voorjaar vooral naar perkplanten en eenjarige bloemen. Viooltjes worden het meest gekocht, maar als het gaat om de bestedingen voert de geranium de ranglijst aan. Bij meerjarige planten zijn hortensia en lavendel het meest populair.

Lees ook:Wat eten we met kerst
Lees ook:Crisis ook merkbaar voor moederdag!
Lees ook:Onderzoek bevestigt traditionele rollenpatronen onder samenlevende stellen
Lees ook:Slakkenval van aardewerk
Lees ook:Een kleurrijke tuin in het voorjaar? Nu aan de slag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>