Vrouwen kunnen straks de toiletgewoonten van manlief kopiëren

Woensdagavond 13 april stond de Amsterdam ArenA  in het teken van de Rode Kruis-actie Nederland helpt Japan. Ik was daar ook, met kinderen en kleinkinderen. En dan moet je plassen (inclusief kleindochter)…… het zweet breekt je uit bij het zien van de lange rijen bij het damestoilet. Dat gaat je zo een kwartier van het concert kosten en dat terwijl de heren zo door kunnen lopen. Bovendien bestaan er voor heren al mobiele urinoirs in kunststof. Waarom niet voor vrouwen? Ellen Lejeune, een studente van de Artesis Hogeschool Antwerpen, heeft daar wat op bedacht……de MissWizz, een vrouwelijke tegenpool van de urinoirs, maar dan aangepast aan de fysiek van vrouwen met verschillende lengtes en kledingstijlen.

De MissWizz is, volgens de bedenkster,  een mobiele verhuurunit bestaande uit 3 vrouwenurinoirs. De vrouwen kunnen het urinoir gebruiken in een semi-staande houding. Het urinoir is op een vaste hoogte gemonteerd en is voorzien van een opstapje voor kleinere vrouwen. Grotere vrouwen zullen bij gebruik hun voeten naast het opstapje positioneren en de reflex hebben om iets dieper door de knieën te gaan. Door alle lichaamscontact te minimaliseren draagt deze urinoir bij tot een hygiënischer en comfortabeler gebruik.

De unit functioneert zonder water en kan dus overal geplaatst worden. Het urinoir kan gebruikt worden op zowel stedelijke als landelijke evenementen en festivals van allerlei soorten. Verder heeft de unit een centrale opvangtank met een inhoud van 300 liter, wat goed is voor tussen de 750 tot 1000 plasbeurten. Er is ook de optie om door een extern afvoerpunt de inhoud rechtstreeks te laten aflopen in een nabijgelegen riolering.

Ellen….. een geweldige uitvinding! Kom maar op met dat ding!!

Lees ook:Altijd je eigen wegwerptoilet bij de hand
Lees ook:Zittend of staand plassen….. wat is beter?
Lees ook:Lekker bellen in het vliegtuig!
Lees ook:Vrouwen moeten ook de pot op kunnen
Lees ook:Actrice Ellen Vogel (93) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>