Gele tanden? Eet sla!

Naar mate je ouder wordt worden je tanden ook langzaam zwakker en kan er een gele verkleuring ontstaan. Ook eetgewoontes spelen hierbij een rol. Weg mooie glimlach met een stel witte tanden, het is niet anders.  Vind je een bleekbehandeling bij de tandarts te duur? Misschien kun je wat met deze tips:De kleur van de tanden wordt hoofdzakelijk bepaald door je dentine, oftewel tandbeen en is erfelijk bepaald. Het glazuur dat eroverheen ligt, is nagenoeg transparant. Naarmate je ouder wordt heeft je tandbeen de neiging om geler te worden. Vooral roken en eet- en drinkgewoontes laten sporen na op je glazuur.

Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk bij het bestrijden van gele tanden. Minimaal 2 minuten tandenpoetsen is essentieel. Ook flossen is noodzakelijk. Laat daarnaast 1 tot 2 keer per jaar eventueel  tandsteen verwijderen en de tanden polijsten door de tandarts.

Het gebruik van een speciale witmakende tandpasta kan eventueel helpen om witte tanden langer wit te houden, maar zal nooit voldoende zijn om verkleurde tanden weer wit te maken.

1. Baking soda is de afkorting van sodabicarbonaat. Het wordt wel eens verward met bakpoeder, maar het zijn allebei chemische samengestelde producten. Meng enkele lepels hiervan door een glas warm water en spoel je mond ermee. Na het spoelen kun je je tanden lichtjes scrubben.

2. Je tanden scrubben met een 6de van een sinaasappel of limoen kan ook effect hebben, net zoals gorgelen met limoensap.

3. Je kunt ook aardbeien gebruiken, deze lossen vlekjes op je tanden op.

4. Poets je tanden met appelazijn. Dit maakt de tanden gezond en doodt bacteriën die het tandglazuur aantasten.

5. Eet veel sla. Door op verse sla te kauwen, komen sappen vrij die je tanden opfrissen. Hierdoor krijgen vlekken als gevolg van voeding geen kans.

Bron: AD

Lees ook:Witte wijn veroorzaakt wel degelijk vlekken op tanden
Lees ook:Sinasappelsap slecht voor tandglazuur
Lees ook:Witte tanden? Doe een scheutje melk in je thee!
Lees ook:Dé tip om er in een keer vijf jaar jonger uit te zien!
Lees ook:Eet je tanden weer wit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gele tanden? Eet sla!

  1. Tandheelkunde.nu

    Naast deze goede en ook makkelijk toepasbare tips hebben wij nu nog een nieuw alternatief voor een tandartsbehandeling; namelijk zelf je tanden bleken. Onze methode met een bleekmal op maat is door de Consumentenbond als de beste methode uit de bus gekomen. Meer informatie vind je op onze website.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>