Geurtjes helpen tegen ochtendhumeur

Als je ’s morgens voorzichtig je ogen opentrekt en je hebt geen goede reden direct je bed uit te springen, dan is de kans groot dat je je nog eens omdraait. Dat kleine stemmetje dat zegt dat het geen kwaad kan om nog 10 minuutjes in dat warme bed te blijven liggen en voordat je het weet is je dag een uur korter. Ooit gehoord dat de geur van iets of iemand je kan helpen fris en monter je bed uit te springen? Neem de proef eens op de som morgenochtend. In Engeland werkt het! De geur van verse koffie helpt Britse vrouwen het best om uit hun bed te komen. Mannen daarentegen vinden het aroma van een Brits ontbijt met spek en eieren de beste manier om de dag te beginnen.23 procent van de vrouwen zeggen dat de geur van een frisse douchegel de beste manier is om de slaap te verdrijven. Andere geuren die wakker maken zijn die van vers gemaaid gras (11 procent) en die van versgebakken brood (10 procent). 5 procent vindt de geur van zijn partner de ideale opkikker voor ‘s ochtends.
Phil Atherton van het bedrijf Slumberdown dat het onderzoek liet uitvoeren: “Dit bewijst dat geuren die we met de ochtend associëren het best zijn bij het wekken van mensen. Onze geurzin is erg krachtig en kan een aanzienlijk effect hebben op ons gemoed en gedrag. Voor mensen die moeite hebben om uit hun bed te komen, kunnen deze geuren misschien een oplossing betekenen….

Lees ook:Wil je geholpen worden? Ruik dan lekker!
Lees ook:Zweetlucht bij mannen zorgt voor irritatie
Lees ook:Dag winter…. welkom lente! De natuur ontwaakt…
Lees ook:We ruiken rotte vis eerder dan een bosje rozen…
Lees ook:Jeetje! Ik ruik gewoon dat jij oud bent!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geurtjes helpen tegen ochtendhumeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>