Pensioen hoeft niet ingewikkeld te zijn!

De discussie rond het pensioenakkoord leidt tot een grote interesse van werknemers en werkgevers over hoe hun pensioen er nu werkelijk uitziet. Maar door te weinig kennis of onbegrip voor de eigen pensioensituatie, blijven veel prangende vragen onbeantwoord. En juist nu – nu de discussie rond het pensioenbeleid verder oplaait en er waarschijnlijk binnenkort een nieuw referendum wordt gehouden – blijft de behoefte aan duidelijke en begrijpelijke uitleg groeien. Pensioen voor Dummies is het eerste toegankelijke werk- en naslagboek over pensioenen in Nederland. In simpele en daadkrachtige woorden zetten de auteurs het pensioenstelsel uiteen en helpen ze de lezer met behulp van checklists hun pensioen in kaart te brengen. Zo leren zij pensioenen beter te begrijpen en weten ze hoe ze hun eigen situatie kunnen verbeteren. Verder komen alle onderdelen aan bod die je als pensioenhouder moet weten en wordt antwoord gegeven op de belangrijkste vragen over pensioenvoorziening. Het boek biedt geen persoonlijk advies, maar geeft voldoende bagage mee om in een persoonlijk pensioenadvies op niveau mee te praten.

Pensioen voor Dummies is een ideale gids voor leden van vakbonden, OR-leden en iedereen die nu eindelijk zelf eens wil begrijpen hoe zijn pensioen echt in elkaar zit.

Onder andere in dit boek: Waarom pensioen? | Spelers op de pensioenmarkt | Je eigen pensioensituatie | Veelvoor-komende formulieren | De belangrijkste vragen over pensioen | Bedreigende risico’s voor je pensioenpot | Binnenkort met pensioen… wat nu? | Tien tips om van je pensioen te genieten

Erik Beckers (Zwitserleven) en Robert Collignon (Aegon) hebben beiden ruime ervaring op pensioengebied. Pensioen voor Dummies is dan ook geschreven op basis van hun vele klantcontacten en – ervaringen.

Lees ook:Stap voor stap je eigen pensioenplan opstellen
Lees ook:W.F. Hermans’ Nooit meer slapen in 2015 in de bios
Lees ook:Matchwinner – het ultieme voetbalquizboek
Lees ook:Is uw pensioen op komst?
Lees ook:Sociaal netwerk voor 55-plussers maakt leven een stuk leuker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>