Vijftigplussers flirten er tijdens de vakantie flink op los

Uit representatief recent onderzoek onder Britse vakantiegangers blijkt dat twee op de vijf Britten die ouder zijn dan 55 jaar verliefd zijn geworden tijdens de vakantie en een vakantieflirt zijn aangegaan. Het is de verandering van de omgeving die ervoor zorgt dat men minder remmingen ervaart, denkt meer dan de helft van de ondervraagden. Eenmaal de 50 gepasseerd lijken alle remmen los te gaan in de vakantie en van een onenightstand is men ook niet vies….

60 procent van de ondervraagden laat weten hier voor “in” te zijn. En daar blijft het niet bij: twintig procent knoopt tijdens een vakantie meerdere romances aan.

Jokken gaat de Britten ook makkelijk af, want 15 procent van de ondervraagden zegt over zijn of haar relationele status te hebben gelogen terwijl ze in het buitenland waren. En om een vervolgcontact met de flirt te voorkomen loog 28 procent van de deelnemers aan het onderzoek over de plaats waar ze verbleven.

Maar liefst 36 procent van de Britten raakte tijdens de vakantie tot over zijn of haar oren verliefd. Een exotische vreemdeling is nooit weg,  38 procent gaf aan hier voor te vallen. Opvallend is daarbij dat 43 procent zegt dat hun vakantieliefde totaal verschillend was van het type waar ze normaal voor vallen. In slechts zes procent van de gevallen leidde deze flirts tot een vaste relatie.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de vijftigplussers ook de leeftijdsgroep zijn die zich het minst vaak beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen als ze seks hebben tijdens hun vakantie. In de periode van mei tot september stijgt het aantal bezoekjes in Britse gezondheidsklinieken met 22 procent. Het verzorgend personeel maakt zich dan ook steeds meer zorgen over de verspreiding van seksueel overdraagbare infecties bij vijftigplussers.

Lees ook:55-plussers gek op vakantieromances (maar niet op safe sex!)
Lees ook:50-plussers laten zich door ‘de crisis’ niet beïnvloeden
Lees ook:Seks na je vijftigste: het wordt er alleen maar leuker op!
Lees ook:Mannen tussen de 75 en 95 willen dolgraag seks!
Lees ook:Nederlandse vakantiegangers ontspannen snel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vijftigplussers flirten er tijdens de vakantie flink op los

  1. Vitale senior

    Hoewel het nog steeds moeizaam geaccepteerd wordt in de maatschappij, hebben ouderen wel zeker een actief en vitaal liefdesleven. Mensen worden ook steeds ouder en willen langer van het leven genieten. En daar draagt een goed en actief liefdesleven zeker aan bij. Tips om langer een actief en vitaal liefdesleven te hebben leest u ook op http://www.sexuelegezondheidman.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>