Barstensvol energie doordat we ons eten koken

Lang werd gedacht dat het koken het gewoon makkelijker maakte om het vlees te kauwen, maar volgens wetenschappers van de Harvard University bracht het ook fundamentele biologische veranderingen met zich mee. Dat is volgens hen toe te schrijven aan het feit dat gebakken vlees meer energie naar de lichaamscellen brengt. Volgens hen at de vroege mens 2,5 miljoen jaar geleden al vlees, maar begonnen ze pas 1,9 miljoen jaar geleden te veranderen: ze werden groter, hun hersenen groeiden en werden complexer, en ze konden verder en sneller lopen, zo meldt HLN. En hoe kwam het dat we veranderden? Door het koken!!!
Onderzochte muizen worden  iets groter werden als ze gestampt voedsel kregen, net zoals mensen, vlak voor ze de kooktechniek onder de knie kregen. De groep die gebakken vlees at, had echter duidelijk nog meer voordelen. Onderzoeksleidster Rachel Carmody: “We veronderstellen dat hetzelfde klopt bij mensen: het koken van voedsel geeft meer energie aan het lichaam, zelfs als we er minder van eten.
De onderzoeksgroep zet dan ook vraagtekens bij het aantal calorieën en aanbevelingen die we op de voedingslabels kunnen terugvinden. “Daarbij wordt geen rekening gehouden met de manier waarop het voedsel verwerkt wordt, en dat heeft een grote invloed op de voedingswaarde”, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Voedsel koken zorgt voor grotere hersenen
Lees ook:Trend: mensen eten meer groenten en minder vlees & vis
Lees ook:We gooien (hoe onverantwoord!) dagelijks 400.000 broden weg
Lees ook:Eettrends hoe langer hoe gekker
Lees ook:Mannen sterven eerder na sporten dan vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>