De magische wereld van Alzheimer – 25 tips voor meer begrip en tevredenheid

Boeken over dementie en Alzheimer belichten vaak uitsluitend de problematische kant en hoe moeilijk het is om te leven met deze gevreesde ouderdomsziekte. Huub Buijssen – autoriteit op het gebied van dementie – zorgt met zijn nieuwe boek De magische wereld van Alzheimer juist voor meer begrip en tevredenheid voor dementerende én verzorger.
Mensen met Alzheimer of dementie hebben behoeften en verlangens als iedereen, maar uiten ze alleen anders dan voorheen: liefde en verlangen kunnen zich uiten in boosheid en agressiviteit, angst in ontkenning en claimend gedrag, verdriet in opschepperij.

Aan de hand van – veelal persoonlijke – ervaringen onthult Huub Buijssen, wiens beide ouders dement werden, welk rijk gevoelsleven schuil gaat achter vreemde uitspraken en lastige gedragingen van dementerende mensen.

Buijssen geeft in De magische wereld van Alzheimer de diepere betekenis weer van deze uitspraken en gedragingen. Daarnaast geeft hij praktische en direct toepasbare tips om hier beter om te kunnen gaan. De kennis en tips uit het boek maken het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller.

Verder laat Buijssen ook zien wat we kunnen leren van dementerenden. Dementerende mensen zijn namelijk heel puur en eerlijk in wat hen drijft en wat ze het liefst willen. De magische wereld van Alzheimer leert ons daarom ook het een en ander over ons eigen gevoelsleven en gedrag.

Lees ook:Kom in actie morgen op Wereld Alzheimer Dag
Lees ook:Boek: Er gaan ook dingen beter bij dementie
Lees ook:Alzheimer stel je niet uit door geheugentraining
Lees ook:Handig bij dementie – Dementie is niet alleen achteruitgang!
Lees ook:Paracetamol kalmeert dementerenden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>