62 euro voor een pakje sigaretten?

Het kan toch niet waar zijn dat je de prijs van een pakje sigaretten gaat verhogen tot 100 dollar (circa 62 euro)?? Toch spelen deze plannen in Nieuw-Zeeland. De regering gaat heel ver en wil tegen 2025 een rookvrij land. Om dat doel te bereiken, wil het ministerie van Gezondheid  de prijs van een pakje sigaretten tegen 2020 te verhogen tot 100 dollar.

Als je nog geen lucht tekort had, krijg je het nu wel……..Het ministerie stelt voor om de prijs eerst met 30 tot 60 procent te verhogen, waarna de sigaretten jaarlijks 30 procent duurder worden. In 2020 moeten rokers in Nieuw-Zeeland uiteindelijk 100 dollar neertellen voor hun tabak. Of dat ook haalbaar is, moet nog blijken. Volgens regeringsbronnen zal het zover wel niet komen. Wel realistischer is een prijsstijging tot 60 dollar, nog altijd 37 euro, tegen 2025. Al is de angst groot dat na de prijsstijging de Nieuw-Zeelanders zich massaal tot de zwarte markt zullen wenden. Geef ze maar eens ongelijk.

Lees ook:Sigaretten 40 tot 50 cent duurder
Lees ook:Lolly vervangt rookpauze
Lees ook:Ontslagen vanwege lucht van sigaretten om je heen
Lees ook:Elektronische sigaretten maken nog verslaafder…
Lees ook:Dagje uit met de (klein)kinderen? Flink stuk duurder

1 Reacties // Reageer

One thought on “62 euro voor een pakje sigaretten?

  1. stoppen met roken tips

    Ik denk dat dit de foute aanpak is, hierdoor krijg je vooral smokkel en criminaliteit, handel op straat etc

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>