Ouderen veiliger bezig op internet dan jongeren

Iedereen zit tegenwoordig voortdurend online, maar niet iedereen is veilig bezig online. Oudere computergebruikers kiezen betere wachtwoorden dan jongere mensen. Ach ja, hoe ouder hoe wijzer!!

 

Dat beweert de universiteit van Cambridge die de wachtwoorden van bijna 70 miljoen Yahoo-gebruikers analyseerde. Uit het onderzoek blijkt dat mensen boven de 55 jaar wachtwoorden kiezen die twee keer zo veilig zijn als die van jongeren onder de 25 jaar.

 

Onderzoeker Joseph Bonneau analyseerde de wachtwoorden met een bepaalde techniek die ervoor zorgde dat hij geen toegang kreeg tot de individuele wachtwoorden.

Uit zijn analyse blijkt dat Duitsers en Zuid-Koreanen de sterkste wachtwoorden kiezen, terwijl Indonesiërs over het algemeen de minst veilige wachtwoorden hebben.

Ook komt uit het onderzoek naar voren dat mensen die een creditcard gebruiken bij hun account, weinig doen om hun beveiliging te vergroten.

Bonneau adviseert computergebruikers een willekeurig gekozen wachtwoord van minstens negen cijfers te gebruiken. Dat is volgens de onderzoeker makkelijk genoeg om te onthouden en biedt nog steeds een bovengemiddeld niveau van beveiliging.

Lees ook:Senioren gaan slecht om met hun wachtwoorden
Lees ook:Aanstaande zondag de Veilig Internetten Dag
Lees ook:Steeds meer Nederlanders zadelen nabestaanden met ongewenste digitale nalatenschap op
Lees ook:Rabo Scanner volgt Random Reader op
Lees ook:Aanschaf bij webshop ging bij ruim 40% Nederlanders weleens mis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>