Wat te doen bij een hond die in de auto zit bij warm weer: ruit intikken!!

De Dierenbescherming roept (terecht!!) mensen met het oog op het bloedhete weekeinde op alert te zijn op honden die in geparkeerde auto’s zijn achtergelaten.  Ja, het gebeurt nog steeds!! Zie je een auto met beslagen ramen, ga kijken, want de kans is groot dat er een oververhitte hond in zit.  “Sla onmiddellijk alarm of ga direct over tot actie”, luidt het devies. Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming vindt dat iedereen het recht heeft om een ruit kapot te slaan als daarmee het leven van een hond gered kan worden.

 

 

De Dierenbescherming vindt het onbegrijpelijk dat ook dit zomerseizoen bijna ieder weekeind weer sprake is van honden die in bloedhete auto’s zijn achtergelaten. “Gelukkig zijn we er in de meeste gevallen op tijd bij, maar het hangt soms letterlijk op seconden”, zegt Dales.

Honden transpireren niet zoals de mens. De hond heeft vrijwel geen zweetklieren. Warmte kan hij slechts afvoeren via zijn tong (hijgen) en via zijn voetzolen. Een hond kan daardoor niet tegen al te hoge temperaturen. Het bloed wordt stroperig waardoor de organen en de hersenen niet voldoende zuurstof krijgen. Dat leidt al snel tot een coma en de dood.

 

Lees ook:Warm weer is gevaarlijk voor honden
Lees ook:Dure couturepakjes voor de hond
Lees ook:Warm weer dodelijk voor honden
Lees ook:De hond als medemens
Lees ook:Laat je niet aflikken door je hond!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>