Hoezeer hecht je aan knisperend schoon beddengoed?

Vroeger werden strakke schema’s gevolgd als het ging om het verschonen van de bedden: bovenlakens gingen na twee weken naar onderen en na nog een week in de was. Kunnen we de dekbedhoezen na een paar weken best nog eens omdraaien of is dat funest voor de gezondheid en liggen we dan tussen de mijten, bacteriën, schimmels en insecten.

Ik vraag me dat af omdat uit een enquête blijkt dat  bijna één op de vijf mensen er niet in slaagt om de lakens van het bed minstens één keer per maand te verschonen, brrrr!

 

 

Slechts twee op de vijf ondervraagden bleken hun lakens wekelijks te verschonen, terwijl dat nochtans aangeraden wordt. Slechts zes procent van de ondervraagden bleek dat minimum te overschrijden en verschoonde zijn lakens meer dan één keer per week.

Veel meer mensen doen het minder vaak. 36 procent verschoont de lakens om de twee weken, terwijl 17 procent het slechts één keer per maand doet. Eén procent bekende zelfs dat ze slechts één keer per jaar verse lakens op hun bed leggen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer dan de helft van de ondervraagden wel eens in vuile lakens bekende te slapen. 

Vooral vrouwen bleken dit huishoudelijke klusje zo veel mogelijk uit te stellen. Meer dan de helft van hen maakt de lakens niet wekelijks schoon, 12 procent doet het één keer per maand en één procent doet het zelfs nooit. Aan de andere kant slaagt 40 procent van de mannen er wel in om het wekelijks te doen, terwijl 8 procent het zelfs vaker doet.

Lees ook:Bed verschonen doen we eens in de drie weken
Lees ook:Eén op de drie mannen verschoont ondergoed niet dagelijks
Lees ook:Doe eens wat vaker, in plaats van eens per week de boodschappen
Lees ook:De beste ideeën krijg je …onder de douche!
Lees ook:Eet nou eens wat meer vis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>